Do
26
Mai
2011
Reteta de Pasta de Zahar ( Gumpaste )ptr. Flori
Ptr. Reteta de Pasta de Zahar ( Gumpaste ) avem nevoie de :
-500 grame de Zahar Pudra strecurat .
- 4 lingurite de Celuloza (CMC - Celullose Gum ).
- 2 lingurite de Glucoza .
- 1 pliculet de Gelatina .
- 30 ml. de Apa .
- 2 Lingurite de Margarina Palmin (Cocos ) .
- 1 Albus de Ou (marimea M ).
Gelatina se amesteca cu Apa intr-un castronel si se lasa sa se dizolve !
Zaharul pudra se strecoara impreuna cu Celuloza intr-un castron si se pune la incalzit in Microunde la temperatura medie 400 Watt circa 2 minute pana se simte un pic caldut !
Pe baie de Aburi se topeste Gelatina la temperatura medie (nu are voie sa clocoteasca ) pana se omogenizeaza !
Se adauga Glucoza si se amesteca pana se topeste !
Se aduga apoi si Margarina de Cocos !
Amestecam totul bine pana se omogenizeaza complet .
Zaharul Pudra caldut il punem in Robotul de Bucatarie ptr. cine are , cine nu poate foarte bine sa prelucreze Pasta de Zahar pe masa din Bucatarie, functioneaza si asa numai ca este un pic mai greu iti ia mai mult Timp si depui mai mult efort !
Adaugam si compozitia de pe foc si albusul de ou , amestecam la inceput la viteza mica , apoi crestem viteza treptat pana cand obtinem o Pasta alba , omogena si Pufoasa ( circa 3 Minute depinde de Robot ) !
Cam asa ar trebui sa arate Pasta cand este gata !
Pasta se pastreaza foarte bine in Pungi unse pe dinauntru cu Margarina de Cocos !
Intoarcem Punga pe dos si o ungem cu pensula (sau cu mana) cu Margarina .
Pasta de Zahar se poate portiona in Pungi mai mici in cazul in care nu aveti de gand sa o folositi toata deodata ! Pasta de Zahar se pastreaza la Frigider timp de 6 Luni sau in Lada Frigorifica timp de un An , inainte de prelucrarea ei trebuie scoasa cu cateva ore mai devreme pentru a ajunge la Temperatura camerei si se prelucreaza cu mainile unse cu Margarina !
Va doresc mult Succes si multe Creatii minunate !!!
Pentru cine nu are Celuloza poate sa foloseasca Kukident Extra Stark care are un continut de 100 % de Celuloza fara arome sau alte ingrediente !